Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Nolaupīto sieviešu atbrīvotājam būs bezmaksas hamburgeri visu mūžu

© Scanpix

ASV vīrietim, kurš nolika pie malas iesākto "bigmaku", lai atpestītu trīs sievietes, kuras desmit gadus turētas ieslodzījumā, Klīvlendā vairs nekad nebūs jāmaksā par hamburgeriem.

Divas nedēļas pēc tam, kad Čārlzs Remzijs kļuvis par amerikāņu tautas varoni pēc satraucošā notikuma atstāstīšanas televīzijā, ēdienu emuāra autore Mišela Venorskī  darījusi zināmu, ka 15 ātrās ēdināšanas iestādes Klīvlendas pilsētā piedāvā sieviešu atpestītājam hamburgerus bez maksas.

Venorskī iepriekš ierosināja šo ieceri sava emuāra lasītājiem, kad bija noskatījusies Remzija pirmo interviju televīzijā, ziņo portāls BNN.lv.

"Viņš šķita tik aizraujošs… iedomājos, ka viņš būtu pelnījis vairs nekad nemaksāt par ēšanu Klīvlendā," intervijā skaidrojusi Venorskī. Kopš pirmās intervijas vietējā televīzijā, Remzijs, kurš kādā Klīvlendas kafejnīcā strādā par trauku mazgātāju, kļuvis slavens interneta vidē.

Uzņēmums, kurā viņš strādā, izveidojis T-kreklu, uz kura uzdrukāts Remzija attēls un vārdi "Klīvlendas varonis". No šo kreklu pārdošanas kafejnīca ieguvusi 21,000 dolāru (11 000 latu), ko tā piešķirs fondam, kas izveidots gūstā dzīvojušo sieviešu atbalstam.

Čārlzs Remzijs un citi ļaudis 6.maijā atbrīvoja trīs sievietes, kuras viņa kaimiņš bija nolaupījis un desmit gadus turējis ieslodzījumā savās mājās.