Krievijā vilciena katastrofā gājuši bojā 39 cilvēki

Naktī uz sestdienu Novgorodas apgabalā nogājis no sliedēm vilciens, kas atradās ceļā no Maskavas uz Sanktpēterburgu. Katastrofā gājuši bojā 30 cilvēki, šorīt ziņo aģentūras ITAR-TASS un "Interfax".

Aģentūra ITAR-TASS, atsaucoties uz Krievijas Ģenerālprokuratūras pārstāvi Marinu Gridņevu vēsta, ka bez sākotnēji konstatētajiem 25 nāves gadījumiem ārpus sadragātā vagona atrasti vēl 5 upuri.

Jau ziņots, ka avārija notika 21.37 pēc vietējā laika. No sliedēm noskrēja divi vilciena Ņevas eksprersis vagoni. Kā vēsta "Interfax", Krievijas varasiestādes pieļauj versiju, ka arī šoreiz notikusi ļaunprātība, tomēr oficiālas versijas vēl netiek izpaustas.

Viens no iemesliem, kamdēļ vagoni no sliedēm noskrējuši, varētu būt tas, ka pārtrūkusi elektropadeve. Par ārkārtas situāciju vedina domāt tas, ka īsi pirms avārijas mašīnists izmantojis stopkrānu.

Pēc citas versijas, vilcienā nograndis sprādziens. Portāls Fontanka.ru vēsta, ka sliežu ceļa posmā, kur notikusi avārija, ir palikusi iedobe.

Kopumā vilcienā braukuši 682 cilvēki. Ievainoti 90 pasažieri, no kuriem 60 hospitalizēti.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais