Turcijā novērsti uzbrukumi Sīrijas bēgļiem

Turcijas policija aizturējusi sešus cilvēkus, kuri bija plānojuši uzbrukumus šajā valstī patvērumu radušajiem bēgļiem no Sīrijas.

Visi aizdomās turamie ir Turcijas pilsoņi. Viņi bija plānojuši bēgļu patversmēs sarīkot sprādzienus un nolaupīt cilvēkus.

Amatpersonas neatklāj, kad aizdomās turamie aizturēti, taču privātais telekanāls NTV ziņo, ka aresti veikti otrdien.

Aizdomās turamie aizturēti Hatajas provincē. Šajā pašā provincē Rejhanli pilsētā, kas atrodas tikai dažus kilometrus no svarīga robežpunkta ar Sīriju un kur patvērušies daudzi sīriešu bēgļi un nemiernieki, 11.maijā eksplodēja divas ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas. Uzbrukumos dzīvību zaudēja 51 cilvēks.

Turcija otrdien pavēstīja, ka šajā lietā apsūdzības izvirzītas galvenajam aizdomās turamajam. Šajā izmeklēšanā apsūdzētas vēl 11 personas. Vairāki desmiti cilvēku aizturēti.

Visi aizdomās turamie ir Turcijas pilsoņi. Izmeklētāji uzskata, ka viņi saņēmuši Sīrijas režīma atbalstu.

Damaska noliegusi jebkādu saistību ar notikušo un rosinājusi Ankaru veikt kopīgu izmeklēšanu. Šādu aicinājumu gan kategoriski noraidījusi Turcija.

Pēc sprādzieniem Rejhanli rajonā notika mēģinājumi uzbrukt sīriešu bēgļiem, kuru skaits Turcijā sasniedzis jau 400 000.

Turcijas valdības amatpersonas atkārtoti aicinājušas atturēties no provokācijām un uzsvērušas, ka Turcija saglabās atvērtas durvis sīriešiem, kuri bēg no vardarbības savā valstī.

Svarīgākais