Ukrainas žurnālisti valdības sēdē sarīko protesta akciju

Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs trešdien no valdības sēdes padzinis vairākus žurnālistus, kuri protestēja pret divu kolēģu piekaušanu aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā demonstrācijā.

Valdības sēdes sākumā vairāki žurnālisti pret premjerministru pagrieza muguru, kur bija piestiprināti uzraksti piekauto kolēģu atbalstam.

"Šodien tas ir žurnālists! Rīt tā ir tava sieva, māsa, meita! Rīkojies!" bija lasāms žurnālistu sagatavotajos uzrakstos, kuros valdība tika aicināta sodīt žurnālistu piekaušanā vainīgās personas.

Protesta akcijā bija iesaistīti deviņi žurnālisti, kuri šādi pauda savu neapmierinātību ar policiju, kas nav spējusi novērst 18.maijā pieredzēto uzbrukumu žurnālistiem.

"Kas šis pa koncertu! Prom no sēdes!" žurnālistiem sacīja saniknotais Azarovs, liekot saviem padotajiem "pierakstīt viņu vārdus un atņemt viņiem akreditāciju".

"Mēs cienām žurnālistu darbu, taču nepārvērtīsim šo sēdi par cirku," piebilda premjerministrs.

Divi žurnālisti tika piekauti sestdien sadursmēs, kas Kijevā izcēlās divu pretējo nometņu - opozīcijas un valdošās Reģionu partijas atbalstītāju - starpā.

Žurnālistus piekāva divi jauni vīrieši, kuri ieradās notikuma vietā un sacīja, ka viņiem nepatīk, ka viņus filmē. Policija notikušajā neiejaucās.

Svarīgākais