Stokholmā notikušajā grautiņā sadedzinātas 100 automašīnas

© Scanpix/AFP

Svētdien,19. maijā,Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas ziemeļu rajonā Husbijā izcēlies grautiņš, kurā sadedzinātas ap 100 automašīnas, vēsta The Local.

Nekārtībās, kas svētdien vakarā izraisījušās Husbijā Stokholmas ziemeļos, sadedzinātas vismaz 100 automašīnas. Nekārtības sākušās, kad jaunieši Husbijā aizdedzinājuši vairākas automašīnas. Šajā apvidū degušas vairāk nekā 100 automašīnu, pastāstīja aculiecinieki.

Uguns pielaista arī kādai garāžai, un rezultātā nācies evakuēt ap 50 daudzdzīvokļu nama iedzīvotājus. 

Kā ziņo Stokholmas policija, grautiņu iemesls varētu būt 14. maijā notikušais incidents, kad policisti nošāvusi kādu ar mačeti bruņotu 69 gadus vecu vīrieti, pēc tam kad tas draudējis policistiem.

"Plkst.22 mēs nosūtījām darbiniekus uz kādu adresi Husbijā.Mani kolēģi sastapa jauniešus, kas viņus apmētāja ar akmeņiem. Tam sekoja pāris vardarbīgu incidentu un nopietni postījumi," skaidro Stokholmas policijas pārstāvis Lāšs Bistrems.

Nekārtībās piedalījušies 50-60 jauniešu, norādīja policija. Vietējais iepirkšanās centrs ticis izdemolēts, kautiņā savainoti trīs policisti.

Miers iestājies tikai ap plkst.5.30. Pagaidām policija nevienu arestējusi.

"Mēs neesam veikuši nevienu arestu, bet mēs mēģināsim tos veikt dienas laikā. Mēs pētīsim drošības dienestu kameru ierakstus un runāsim ar lieciniekiem, lai varētu spert juridiskus soļus pret cilvēkiem, kas ir vainīgi šajos noziegumos," skaidroja Bistrems.

Husbijas rajonā pārsvarā dzīvo imigranti no citām valstīm, kas šeit uzturas jau daudzus gadus. Pēc 2007. gada datiem 10 000 iedzīvotāju šeit ir imigranti pirmajā un otrajā paaudzē.