Gruzijas pareizticīgā baznīca aicina aizliegt homoseksuāļu tiesību aizstāvju mītiņu

Gruzijas pareizticīgā baznīca ceturtdien nāca klajā ar aicinājumu aizliegt piektdien Tbilisi centrā paredzēto homoseksuāļu tiesību aizstāvju mītiņu. Mītiņš tiks rīkots, atzīmējot Starptautisko dienu pret homofobiju.

"Jebkura reliģiska un zinātniska mācība, izņemot mūsdienu pseidozinātni, homoseksualitāti uzskata par anomāliju un slimību," atklātā vēstulē Tbilisi mēram raksta Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Ilija II. "Atbildīgajām iestādēm būtu jāanulē atļauja, kas homoseksuāļiem izsniegta demonstrācijas rīkošanai."

Ultrakonservatīvie pareizticīgās baznīcas sekotāji solījuši rīkot atsevišķu demonstrāciju un draudējuši izjaukt homoseksuāļu mītiņu.

Pirms gada līdzīgu homoseksuāļu mītiņu, kas bija pirmā šāda veida demonstrācija Gruzijā, vardarbīgi izjauca pareizticīgo priesteri un to atbalstītāji, kas skandēja dažādus aizvainojošus saukļus, uzbruka gājiena dalībniekiem, saplēsa plakātus.

Tikmēr Gruzijas premjerministrs Bidzina Ivanišvili ceturtdien solīja, ka policija aizsargās homoseksuāļu demonstrācijas dalībniekus, un uzsvēra, ka valsts ir apņēmības pilna aizsargāt minoritāšu tiesības.

Viņu "tiesības ir cilvēktiesības un Gruzijas valdība ir apņēmības pilna aizsargāt visu pilsoņu tiesības", teikts premjerministra paziņojumā.

Homoseksuāļu tiesību aizstāvju organizācija "Identity" tikmēr norāda, ka "ir pamatotas prognozes, ka demonstrācija noslēgsies miermīlīgi bez konfrontācijām".

Pareizticīgajai baznīcai Gruzijā ir liela ietekme, un homoseksuālisms plašā sabiedrības daļā tiek uzskatīts par nepieņemamu. Publiska atbalsta paušana gejiem un lesbietēm ir reta parādība.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais