Izraēla veikusi uzlidojumus Sīrijas teritorijā

Izraēlas naktī uz svētdienu veikusi uzlidojumu Sīrijas teritorijā, vēsta mediji.

Pēc Sīrijas aģentūras SANA ziņotā, uzlidojumā netālu no Sīrijas pilsētas Damaskas bombardēts armijas zinātnisko pētījumu centrs. Rietumvalstis militāro pētījumu centru saistīta ar ķīmisko ieroču ražošanu.

Savukārt augsta ranga Izraēlas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīms, aģentūrai AFP pavēstīja, ka uzlidojumā pie Damaskas lidostas bombardētas Irānas sūtītas raķetes, kas paredzētas kaujinieku grupējumam “Hezbollah”.

Damaskas iedzīvotāju uzņemtie videoieraksti liecina, ka uzlidojumā bombardētas ieroču noliktavas, izraisot dramatisku sprādzienu sēriju, vēsta BBC.

Izraēla šonedēļ jau veica vienu raķešu triecienu Sīrijas teritorijā, iznīcinot raķešu sūtījumu, kas bija paredzēts Lībijas kaujinieku grupējumam “Hezbollah”.

Izraēla atteicās apstiprināt vai noliegt šīs ziņas.

Avoti diplomātu aprindās aģentūrai AFP vēstīja, ka piektdien operācijā iznīcinātas raķetes zeme-gaiss, kas nesen piegādātas no Krievijas un kas uzglabātas Damaskas lidostā.

Analītiķi norāda, ka divu uzlidojumu veikšana divu dienu laikā būtiski palielina Izraēlas iesaistīšanos Sīrijas konfliktā.

Izraēla vairākkārt brīdinājusi, ka rīkosies, lai novērstu ieroču nonākšanu reģiona kaujinieku grupējumu, īpaši “Hezbollah” rokās.