Nigērijā kristiešu un musulmaņu sadursmēs nogalināti 20 cilvēki

Sadursmēs starp kristiešu un musulmaņu bandām Tarabas štatā Nigērijas vidienē piektdien nogalināti vismaz 20 cilvēki.

Aģentūrai AFP kāds glābšanas dienestu darbinieks pavēstīja, ka Vukari pilsētā, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus no štata galvaspilsētas Džalingo, līdz šim atrasti 20 līķi.

"Mēs joprojām pārmeklējam pilsētu, lai atrastu vairāk līķu," sacīja glābējs, kurš vēlējās palikt anonīms, jo nav pilnvarots runāt ar medijiem.

Varasiestādes apkaimē, kur notikušas sadursmes, izsludinājušas visu diennakti ilgu komandantstundu.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka sadursmes sākušās brīdī, kad musulmaņu apdzīvotajai apkaimei cauri devusies Jukunu cilts tradicionālā vadoņa bēru gājiens. Jukuni pamatā ir kristieši, un saukļus, kurus viņi procesijas laikā skandēja, musulmaņi esot uztvēruši kā provokāciju.

Spriedze pamatā kristiešu apdzīvotajā Vukari gruzd jau kopš februāra, kad strīda dēļ par futbola laukumu starp musulmaņu un kristiešu komandām pilsētā sākās grautiņi, kuru laikā arī tika nogalināti vairāki cilvēki.

Tiek lēsts, ka Nigērijas iedzīvotāju kopskaits sasniedzis 167 miljonus un musulmaņu un kristiešu skaits nigēriešu vidū ir gandrīz vienāds. Valsts ziemeļos dzīvo galvenokārt musulmaņi, bet dienvidos - kristieši, taču abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.