Vācijas labējie radikāļi piesavinās saukli "Wir sind das Volk"

Jaundibināta galēji labējā partija piesavinājusies Austrumvācijas komunistiskā režīma gāšanas un Vācijas atkalapvienošanās saukli: "Wir sind das Volk" ("Mēs esam tauta"), piektdien vēstīja vācu mediji.

Jaunizveidotā partija, kuru vada Hanss Millers un Vilfrīds Hasans Zīberts, Minhenes patentu un zīmolu birojā kā savu nosaukumu reģistrējusi minēto saukli - "Wir sind das Volk" (W.S.D.V.), ziņo laikraksts "Leipziger Volkszeitung".

Saukli "Wir sind das Volk" sākotnēji 1989.gadā izmantoja demonstranti, kas, sākot ar 4.septembri, katru pirmdienu izgāja Leipcigas ielās, protestējot pret Austrumvācijas komunistisko režīmu un ar katru reizi pulcējot arvien vairāk ļaužu, un drīzumā tas, tāpat kā pirmdienas demonstrācijas, kļuva populārs visā Vācijā.

Sauklis atspoguļoja prasību leģitimitāti pilnīgi zaudējušajam režīmam atdot sagrābto varu tautas rokās, bet ar laiku tas iemiesoja arī sadalītās vācu tautas atkalapvienošanās gribu.

Līdz šim tiesības uz saukli "Wir sind das Volk" piederēja Leipcigai, taču pilsēta pirms dažām nedēļām tās zaudēja, vēsta "Leipziger Volkszeitung".

Tagad to savai Šlēsvigā-Holšteinā dibinātajai partijai piesavinājies Millers un Zīberts, kas pieprasa izbeigt "Vācijas okupāciju" un pilnībā apturēt imigrāciju.

Leipciga apsver iespēju labējo radikāļu tiesības apstrīdēt tiesā, ko var izdarīt līdz jūnija sākumam.