Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ginesa rekordists iet bojā trika laikā

© Scanpix

Pārgalvīga trika izpildes laikā sirdstrieka ķērusi 48 gadus veco indieti Sailendru Natu Roju, kura vārds tika ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā pēc tam, kad Rojs spēja izkustināt no vietas vilcienu, kas bija piesiets pie viņa zirgastes. Šoreiz drosminieks vēlējās, iekāries ar savu slaveno zirgasti trosē, šķērsot upi.

Rojs bija iecerējis veikt aptuveni 182 metrus garu ceļu pa trosi, kas bija nostiprināta virs Tēstas upes Rietumbengālijā. Kā ierasts, viņš nolēma paļauties uz savu matu spēku, kas jau izmantots dažādu smagumu cilāšanā un vilciena vilkšanā. Fotogrāfs Balajs Sutradhars, kurš bija starp vairākiem tūkstošiem cilvēku, kuri vēroja triku, stāstījis, ka sākumā viss noticis pēc Roja plāna, taču aptuveni pusceļā viņš apstājies. «Viņš izmisīgi centās virzīties uz priekšu, tad sāka kaut ko kliegt, taču upes skaļās šalkoņas un pūļa murdoņas dēļ neviens nesaprata, ko viņš īsti saka. Pēc 30 minūtēm Rojs palika bezpalīdzīgi karājoties trosē,» stāstījis fotogrāfs.

Notikuma vietā nav bijuši ne glābēji, ne ātrās medicīniskās palīdzības ārsti. Tikai pēc 45 minūtēm pārgalvis beidzot nogādāts krastā, kur ārsti konstatējuši nāvi, – drosminieks gājis bojā spēcīgas sirdslēkmes dēļ. Kāds Roja draugs stāstīja, ka viņa sieva izmisīgi mudinājusi vīru pārtraukt bīstamās nodarbes, un rekordists solījis, ka Tēstas upes šķērsošana būs viņa pēdējais triks. «Skumji, taču izrādījās, ka šim vārdam ir vairākas nozīmes,» sacījis draugs.