Prāgas centrā notikušajā sprādzienā 55 cietušie

Prāgas vēsturiskajā centrā 29. aprīlī notikušajā gāzes noplūdes sprādzienā 55 cietušie,vēsta Čehijas mediji.

 Kā medijiem stāstījis Prāgas policijas preses sekretārs Tomas Hulaņs, pārmeklējot sprādzienā cietušo ēku kinologi vēl nav atraduši nevienu, kaut gan ir ziņas, ka bez vēsts pazuduši divi cilvēki. "Iespējams, ka viņi ēku pametuši jau pirms sprādziena," stāsta Hulaņs.

Aptuveni 40 cilvēki nogādāti slimnīcā. Vairums cietušo guvuši ievainojumus no sprādzienā plīstošajiem stikliem.Daudzi guvuši vieglus ievainojumus, taču  viens cilvēks guvis nopietnus ievainojumus. 

Sprādziens noticis kādreizējā daudzdzīvokļu namā, kurā atradušies biroji, tā rezultātā ēkā izveidojušās līdz 5 cm platas plaisas.

Netālu no eksplozijā cietušās ēkas atrodas Čehijas Nacionālā teātra un Kārļa universitātes sociālo zinātņu fakultātes, Kultūras akadēmijas filmu fakultātes un Zinātņu akadēmijas ēkām. Visi studenti un pasniedzēji kopumā ap 500 cilvēki tikuši evakuēti,vēsta portāls ceskenoviny.cz.

Vairākas stundas pēc notikušā sprādziena policija konstatējusi gāzes noplūdi arī blakus esošajā ēkā, kurā atrodas kafejnīca "Slavia". Policijas pārstāvis Martins Vondrašeks žurnālistiem stāstījis, ka ierobežots viss blakus esošais rajons un mainīta satiksmes plūsma. Gāzes padeve slēgta visā rajonā.

Vondrašeks norādījis, ka sprādzienā cietuši arī seši ārzemnieki no Portugāles, Vācijas, Slovākijas un Kazahstānas.

Svarīgākais