ASV, Ilinoisas štatā nogalināti pieci cilvēki

Trešdien, 24. aprīlī, Illinoisas štata Mančesterā, noticis slaktiņš, kurā dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, bet ievainots ir viens, atsaucoties uz policijas informāciju, ziņo vietējā radiostacija.

Apšaude notikusi Mančesteras ciemata dzīvojamo māju kompleksā, kas atrodas aptuveni 137 kilometru attālumā no Sentluisas. Šāvēju pēc divu stundu ilgas vajāšanas policijai izdevies aizturēt  20 kilometrus no  Mančesteras ciemata, pēc tam, kad viņš apšaudē bija guvis ievainojumus. Aizturētais ievietots slimnīcā

Tāpat, ņemot vērā notikušo situāciju, ciematā ir slēgtas skolas. Pēc policijas izteikumiem nogalinātie cilvēki varētu būt vienas ģimenes locekļi.

Jau iepriekš ziņots par dažādiem slepkavību gadījumiem ASV – Bostonā, kad maratona laikā tika nogalināti trīs cilvēki, gan Konektikutā, kad skolā tika nogalināti 28 cilvēki, to vidū 20 bērni.

Tieši pēc notikumiem Konektikutā ASV prezidents Baraks Obama solīja mazināt tik brīvu ieroču apriti un pieejamību, kā tas ir šobrīd. Tomēr pagaidām reālas pārmaiņas likumdošanā viņam nav izdevies panākt, jo stingrāka ieroču kontrole varētu būt pretēji ASV Konstitūcijā noteiktajām cilvēka tiesībām un rīcība brīvībai.