Sabrūkot daudzstāvu ēkai, Bangladešā gājuši bojā vismaz 82 cilvēki

© Scanpix

Sabrūkot astoņu stāvu ēkai, Bangladešā trešdien gājuši bojā vismaz 82 cilvēki un aptuveni 700 ievainoti, paziņojuši mediķi un amatpersonas.

Traģiskais negadījums noticis ap plkst.9 (plkst.6 pēc Latvijas laika) Sābhārā netālu no Dakas.

Sagruvušajā ēkā atradās tirgus, apģērbu ražotne un bankas filiāle. Neskarts palicis tikai mājas pirmais stāvs.

Vietējā ugunsdzēsības departamenta direktors sākotnēji ziņoja, ka no ēkas gruvešiem izvilki 15 līķi, bet pieļāva, ka mirušo skaits varētu pieaugt. Viņš arī informēja, ka glābšanas darbos palīgā izsaukta armija.

Pie gruvešu attīrīšanas un iesprostoto meklēšanas ķērušies simtiem ugunsdzēsēju un glābšanas dienestu darbinieku. Tiek izmantoti celtņi un betona griezēji, bet daudzi cilvēki steigušies palīgā arī ar kailām rokām.

Vietējās policijas priekšnieks aģentūrai AFP sacīja, ka situācija ir katastrofāla.

Slimnīcā ievietoti vismaz 700 cilvēki, informēja vietējās slimnīcas ātrās palīdzības mediķis.

Telekanāls "Somoy" ziņo, ka plaisas ēkā parādījušās jau otrdienas pēcpusdienā, izraisot darbiniekos paniku un drūzmēšanos, kā rezultātā ievainoti desmit cilvēki. Tomēr AFP nav izdevies gūt apstiprinājumu šai informācijai.

Bangladešā ēkas sagrūst visai bieži, jo īpašumu attīstītāji nabadzīgajā valstī bieži neievēro celtniecības noteikumus.

2005.gadā, sabrūkot daudzstāvu apģērbu rūpnīcas ēkai, šai pat reģionā gāja bojā vairāk nekā 70 cilvēki. Savukārt pagājušā gada novembrī, sabrūkot vēl nepabeigtam viaduktam, ostas pilsētā Čitagongā dzīvību zaudēja 13 cilvēki.