Hakeri, uzlaužot ziņu aģentūras Twitter kontu, ziņo par bumbu Baltajā namā

Hakeri 23. aprīlī uzlauzuši ziņu aģentūras Associated Press (AP) Twitter kontu un izvietojuši tajā ziņu par bumbu sprādzieniem Baltajā namā, vēsta lenta.ru

Ziņojumā teikts, ka Baltajā namā notikušajos divos bumbu sprādzienos ievainojumus guvis Amerikas Savienoto valstu prezidents Baraks Obama. Drīz pēc tam pieeja AP kontam tika slēgta.

Bez tam hakeri uzlauzuši arī aģentūras kontu  @AP_mobile kā arī telekanāla CBS programmas 60 minutes (@60minutes) tvittera kontus.

Šajos kontos hakeri paziņojuši, ka ir grupējuma, kas atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara Asada režīmu "Sīrijas elektronu armijas pārstāvji".

Informācija par to, ka tvittera kontā publicētās ziņas neatbilst īstenībai parādījusies pēc kāda laika citā AP mikroblogā. AP pagaidām bloķējusi visus savus kontus līdz brīdim, kad būs atjaunota pilnīga kontu drošība. Baltais nams savukārt izplatījis informāciju, ka prezidentam nekas nekait.

 "Sīrijas elektronu armijas pārstāvji" jau iepriekš uzlauzuši citu mediju un ziņu aģentūru kontus, tā savulaik uzlauzusi gan aģentūras France Presse, BBC un citu mediju mikroblogus.

Pasaulē

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.