Kanādas specdienesti arestējuši terorakta organizētājus

Kanādas policijai un specdienestiem izdevies atklāt sazvērestību ar mērķi īstenot plaša mēroga terora aktu,22.aprīlī vēsta CBC News.

Kanādas policija  Ontario provincē un Kvebekā veikusi vairākus arestus.

Kā vēsta CBS, sazvērestības organizētājus specdienesti izsekojuši vairāk kā gadu.  Kaut arī sazvērestības organizētāju aresta operācija notikusi sadarbībā ar ASV specdienestiem un CIP, tai nav saistības ar Bostonā notikušo terora aktu.

 Pēdējos gados Kanādā atklātas vairākas teroristu sazvērestības. 2010. gadā diviem Otavas iedzīvotājiem un vienam arābu izcelsmes Londonas iedzīvotājam tikusi celta apsūdzība par saistību ar teroristisku grupējumu. 2007. gadā tika arestēts un notiesāts ar mūža ieslodzījumu Saids Namuhs(Said Namouh), bet 2006. gadā policija 18 cilvēkus tā saucamajā "Toronto 18" lietā, septiņi no arestētajiem savu vainu sazvērestībā atzina.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais