Bostonas maratona organizatori apņēmības pilni sacensības rīkot arī nākamgad

© Scanpix

Bostonas maratona organizatori, neskatoties uz pirmdien piedzīvoto teroraktu, ir apņēmības pilni sacensības rīkot arī nākamgad.

"Esam apņēmīgi tradīcijas turpināt, un 2014.gadā risināsies 118.Bostonas maratons," otrdien izteicās Bostonas Vieglatlētikas asociācijas izpilddirektors Tomass Grilks.

Kā ziņots, divi ar pāris sekunžu intervālu notikuši sprādzieni Bostonas maratona finiša zonā nogalināja vismaz trīs cilvēkus, bet vairāk nekā 170 cilvēki tika ievainoti.

Grilks uzsvēra, ka pasaulē populārākais maratons spēs atgūties no trieciena.

"Bostona ir spēcīga. Bostona ir dzīvespriecīga. Bostona ir mūsu mājas. Un Bostona pēdējo 24 stundu laikā mūs ir padarījusi neiedomājami lepnus," uzsvēra Grilks.

Šīgada sacensībās uz starta līnijas stājās 23 326 skrējēji, no kuriem finišu sasniedza 17 584. Vēl 4496 skrējēji sasniedza 40 kilometru robežu, taču nepaspēja finišēt.

Kā ziņots, Bostonas maratonā piedalījies arī vismaz viens skrējējs no Latvijas - 43 gadus vecais Andis Vītoliņš. Viņš bijis starp tiem skrējējiem, kuri finišējuši vēl pirms sprādzieniem.

Bostonas maratonā iepriekš četras reizes ļoti sekmīgi startējusi Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura 2006. un 2007.gadā izcīnīja otro vietu, bet 2004. un 2008.gadā ierindojās ceturtajā pozīcijā.