Jaunzēlande gatavojas legalizēt viendzimuma laulības

Jaunzēlandes parlaments trešdien trešo un noslēdzošo reizi balsos par viendzimuma laulību legalizāciju, nosakot, ka laulība ir savienība starp diviem cilvēkiem, vienalga kāds ir viņu dzimums, seksuālā orientācija vai dzimuma identitāte.

Likumprojekts, kas labo 1955.gada Laulību likumu, iepriekšējos parlamenta balsojumos saņēma plašu likumdevēju atbalstu un viss liecina, ka tas tiks apstiprināts arī pēdējā balsojumā.

Arī Jaunzēlandes premjerministrs Džons Kejs paudis atbalstu šim likumprojektam, un geju tiesību aktīvisti jau nodēvējuši to par pagrieziena punktu cīņā par vienlīdzību.

Kampaņas "LegaliseLove" koordinators Velingtonā Džozefs Habguds ir pārliecināts, ka šis likumprojekts ir nozīmīgs ne tikai viendzimuma pāriem, kas vēlas apprecēties, bet arī jauniešiem, kuri cenšas apzināt savu seksualitāti.

"Šādi parlaments sūta vēstījumu, kas saka - "tev ir nozīme, tu esi vienlīdzīgs", atzīmēja Habguds.

Tomēr likumprojektam ir arī pretinieki, tostarp konservatīvā organizācija "Family First", kas pārmetusi politiķiem tradicionālās laulības nozīmes mazināšanu un manipulēšanu ar laulības definīciju.