Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

ASV, Bostonā notikuši divi sprādzieni; ir bojāgājuše

© Twitter

Šodien ASV, Bostonā ikgadējā maratona laikā notikuši divi pamatīgi sprādzieni. Vairāki skrējēji ievainoti.

Kā raksta ABC News, sprādziens noticis mirklī, kad daļa maratona skrējēju šķērsojuši finiša līniju. Lai arī mediķi un policija nestāsta par ievainoto stāvokli, sociālajā vietnē Twitter jau parādījušies pirmie foto, kuros redzami skrējēji, kuri cietuši sprādziena brīdī.

Ziņu portālam News Yahoo kāds no aculieciniekiem stāsta, ka skrējēji, kuri sprādziena brīdī atradušies pie finiša līnijas, smagi ievainoti, taču vienam no maratonistiem pamatīgi sadragāts ķermenis.

BBC ziņo, ka sprādzienos ir cietuši vairāki cilvēki. Sprādzienu epicentrs bijis netālu no Bostonas maratona finiša. Starp sprādzieniem bijis aptuveni 10 sekunžu intervāls. Viens sprādziens noticis blakus sporta preču veikalam, bet otrs – pie skatītāju tribīnes.

CNN ziņo, ka ir vismaz seši ievainotie. Savukārt FOX News informē, ka sprādzienos ir gājuši bijā trīs cilvēki, bet 30 ievainoti. Aculiecinieki stāsta, ka netālu no sprādziena epicentra zemē guļ daudz ievainotu cilvēku.

Bostonas maratonā piedalījās aptuveni 27 tūkstoši sportistu.

Pagaidām nav zināms, vai notikušais ir terora akts, tomēr televīzijas kanāls NBC ziņo, ka Bostonā esot jau uzliets liels skaits spridzekļu.

Reaģējot uz Bostonā notikušajiem sprādzieniem, īpašus drošības pasākumus veikusi Ņujorkas policija, pastiprinot svarīgāko objektu apsardzi Manhetenā. Arī Vašingtonā tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi.