Pāvesta padomnieks: Baznīcā vajadzīga labāka disciplīna

Romas katoļu baznīcā vajadzīga labāka disciplīna, pārliecināts austrāliešu kardināls Džordžs Pels, kuru pāvests Francisks iekļāvis savu padomnieku lokā baznīcas pārvaldīšanas un reformēšanas jautājumos.

LETA jau ziņoja, ka Pāvests Francisks sestdien izveidoja kardinālu grupu, kurai būs jāsniedz viņam padomi par baznīcas pārvaldīšanu un jāizpēta tās reformēšanas iespējas. Kā pavēstīja Vatikāns, pāvests grupā iecēlis astoņus kardinālus no visas pasaules, kurai būs jāizskata, kā modernizēt Romas Kūrijas konstitūciju. Romas Kūrija ir baznīcas administrācija, kurai, pēc analītiķu teiktā, ir ļoti nepieciešamas reformas.

Grupa ietilpst divi kardināli no Eiropas (Itālijas un Vācijas), divi no Latīņamerikas (Čīles un Hondurasas), viens no Ziemeļamerikas (ASV), viens no Āzijas (Indijas), viens no Āfrikas un viens no Austrālijas.

"Vairums Kūrijā strādājošo ir ļoti, ļoti jauki cilvēki, taču ir arī daži ne tik veiksmīgi personāži," atklāja kardināls Pels.

Vienlaikus viņš atzina, ka nenāktu par slikti samazināt Itālijas ietekmi Vatikānā.

"Kūrijā strādā diezgan daudz itāļu. šīs grupas priekšsēdētājs ir itālis - kardināls Bertello," sacīja Pels. "Taču es uzskatu, ka jauns skatupunkts būtu noderīgs, un nenāktu par ļaunu palūkoties no angliski runājošo skatupunkta."

Baznīcas reformu padome uz pirmo sanāksmi pulcēsies no 1. līdz 3.oktobrim.

Svarīgākais