Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Zagļi vāc gigantisku brokastu komplektu

© Scanpix

Nelielās Vācijas pilsētiņas Nīderaulas apkaimē pēdējo mēnešu laikā notikušas vairākas vērienīgas zādzības.

Sākumā pazuda krava enerģijas dzēriena «Red Bull», pēc tam no kādas kravas automašīnas izgaisa pāris tonnas kafijas, bet nu nozagtas 5,5 tonnas šokolādes pastas «Nutella». «Patiešām sāk likties, ka kādi laupītāji vāc milzīgu brokastu komplektu,» neizpratnē rokas plātījuši policijas darbinieki.

Likumsargi ir pārliecināti, ka pie visiem noziegumiem vainojama viena un tā pati zagļu banda. Par to liecina pastrādāto ļaundarību līdzīgais rokraksts. Visos trijos gadījumos zādzības notikušas nedēļas nogalēs un aplaupītas kravas automašīnas, kas bija atstātas nomaļās stāvvietās. «Iespējams, ka noziedzniekiem būtu vienkāršāk aizdzīt visu automašīnu, taču nē – viņi tērē spēkus un laiku, lai pārkrautu laupījumu savā transportlīdzeklī,» stāstījis kāds policijas darbinieks.

Nīderaulas policija jau brīdinājusi kravas automašīnu šoferus būt piesardzīgākiem un savus spēkratus atstāt vietās, kur ir videonovērošanas kameras. Savukārt policistiem paziņots, ka tuvākajā laikā, kamēr zagļi netiks notverti, viņiem jāaizmirst par brīvdienu pavadīšanu kopā ar ģimenēm – nolemts nedēļas nogalēs pastiprināt patrulēšanu.