Serbijas šāvējs slimnīcā miris

Serbu kara veterāns, kurš otrdien Belgradas apkaimes ciematā nogalināja 13 cilvēkus un sašāva arī pats sevi, ceturtdien no gūtā ievainojuma miris, atklāja kāds informēts avots.

60 gadus vecais slepkava Ļubisa Bogdanovičs nomira plkst.14 pēc vietējā un Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka Bogdanovičs Velika Ivančā otrdienas rītā nogalināja sešus vīriešus, sešas sievietes un divus gadus vecu bērnu.

Visi upuri bija Bogdanoviča radinieki un kaimiņi, kuri uzbrukuma brīdī gulējuši.

Upuri nogalināti ap plkst.5 no rīta piecās dažādās mājās.

Vispirms Bogdanovičs nogalināja savu 42 gadus veco dēlu, tad savu māti, tad ievainoja sievu un turpināja slaktiņu, nošaujot pārējos upurus.

Ciemata iedzīvotājus šāda vardarbība pārsteigusi, bet Bogdanoviča sievasbrālis laikrakstam "Vecernje Novosti" atklāja, ka Bogdanovičs brutāli sitis savu sievu, kad bērni vēl bijuši maziņi.

"Mana māsa nekad negribēja to atzīt, bet es atklāju, ka viņš pat sitis viņu ar ķēdi," atzīmēja sievasbrālis.

"Viņš bija ļoti nervozs. Viņš sita mani. Viņa tēvs bija tāds pats," "Vecernje Novosti" apliecināja sieva.

Bogdanoviča noslepkavotie cilvēki tiks apglabāti piektdien.

Nozieguma motīvi pagaidām nav zināmi, bet Bogdanoviča radinieki zināja stāstīt, ka daži ģimenes locekļi ārstējuši garīga rakstura problēmas un Bogdanoviča tēvs izdarījis pašnāvību.

Slepkavība ar tik lielu upuru skaitu Serbijā nebija pieredzēta 20 gadus. Tā šokējusi visu valsti un politiķu aprindās raisījusi diskusijas par nepieciešamību ieviest stingrākus ieroču kontroles likumus.

Serbijas premjerministrs Ivica Dačičs paziņojis, ka sabiedrībai jāpievērš lielāka uzmanība, lai novērstu šādus noziegumus, un valsts policijas priekšnieks izteicies, ka tuvākajā laikā parlamentam tiks iesniegti jauni stingrāki likumprojekti.

Tostarp paredzēts noteikt, ka ik pa trim līdz pieciem gadiem visām personām, kam ir licence ieroču vai munīcijas turēšanai, jāveic medicīniskā izmeklēšana.

Svarīgākais