Plaģiātisma skandāla dēļ atkāpjas Francijas virsrabīns

Francijas virsrabīns Žils Bernheims, kurš iesaistīts plaģiātisma skandālā, ceturtdien paziņojis par atkāpšanos no amata.

Bernheims atzinis, ka bez atsaucēm izmantojis vairāku autoru darbus un melojis savā dzīvesgājumā (CV) par savu akadēmisko statusu.

Viņa atlūgums stājies spēkā nekavējoties.

Lai apspriestu Bernheima lietu, ceturtdien Parīzē tikās aptuveni 25 Francijas Centrālās ebreju konsistorijas biedri. Ārkārtas sanāksmē piedalījās arī Bernheims.

"Viņš atzina savas kļūdas, atvainojās un sniedza paskaidrojumus," aģentūrai AFP atklāja konsistorijas viceprezidents.

Bernheima atkāpšanās no virsrabīna amata ir "risinājums, kas nes mieru", atzīmēja viceprezidents, piebilstot, ka šādam risinājumam piekrituši viņi visi.

Konsistorijas prezidents drīzumā izvēlēsies personu, kas ieņems virsrabīna amatu uz pagaidu laiku.

Skandāls sākās pagājušā nedēļā ar atmaskojošu publikāciju žurnālā "L'Express" un Bernheima atzīšanos plaģiātismā saistībā ar savu 2011.gadā izdoto grāmatu.

Papētot tālāk, AFP atklāja, ka Bernheima apgalvojums CV, ka viņš ieguvis prestižo filozofijas akadēmiķa statusu Sorbonas universitātē, nav tiesa.

Skandālam vēršoties plašumā, trešdien no amata atkāpās Bernheima preses pārstāvis, bet pats Bernheims sākotnēji noliedza, ka varētu iesniegt atlūgumu.

Bernheims virsrabīna amatā tika ievēlēts 2008.gadā uz septiņu gadu termiņu.