Students sadur 14 cilvēkus

© Scanpix

ASV Teksasas štatā koledžas students otrdien sadūris 14 cilvēkus, no kuriem divi atrodas kritiskā stāvoklī, paziņojusi policija.

20 gadus vecais students Dilans Kviks izmeklētājiem atzinies, ka ka jau kopš pamatskolas fantazējis par cilvēku noduršanu un labu laiku plānojis šo uzbrukumu.

Kvikam izvirzītas apsūdzības trīs punktos par uzbrukumu ar ieroci vainu pastiprinošos apstākļos, informēja kāda amatpersona prokuratūrā.

Televīzijas otrdien demonstrētajos kadros bija redzams, kā policija aizved rokudzelžos saslēgtu balto jaunieti ar sarkaniem matiem pēc incidenta "Lone Star" koledžas kompleksā aptuveni 100 kilometru attālumā no Hjūstonas.

Varasiestādēm īsi pēc plkst.11 (plkst.19 pēc Latvijas laika) tika ziņots par "nevaldāmu vīrieti, kurš dur cilvēkiem", pavēstīja vietējais šerifs Adrians Garsija.

Varasiestādes ziņoja, ka uzbrukumā koledžas Veselības zinātnes centrā un ap to ievainoti 14 cilvēki. Četri cilvēki no koledžas uz apkaimes slimnīcām tika nogādāti ar helikopteru, un divi cietušie atrodas kritiskā stāvoklī.

Kā pavēstīja šerifa palīgs, uzbrucēju pievārējis kāds cits students un koledžas kompleksa policija ieradusies un arestējusi viņu.

Kviks sadūris savus upurus ar bārdas nazim līdzīgu nazi, paziņojis šerifa birojs.

Svarīgākais