Mājas pārvaldnieks nekaunīgi izdzer senu viskiju

© Scanpix

ASV, Pensilvānijas štatā sākusies tiesas prāva pret kādas savrupmājas pārvaldnieku, kurš izdzēris vairākas kastes sena viskija, kas tika atrasts nama rekonstrukcijas laikā. Ēkas īpašniece lēsusi, ka viņai nodarītie materiālie zaudējumi pārsniedz 100 000 dolāru.

Savrupmāju, kas savulaik piederēja rūpniekam Džejam Pī Brenanam, pagājušā gada pavasarī iegādājās Patrīsija Hila, kas nolēma namā veikt rekonstrukciju, lai to pārbūvētu par viesnīcu. Remonta laikā paslēptuvē, kas bija iebūvēta ēkas sienā, tika atrastas deviņas viskija kastes – pavisam 108 pudeles 1912. gadā izgatavotā viskija «Old Farm Pure Rye». Neparasto atradumu īpašniece uzticējusi ēkas pārvaldniekam, 62 gadus vecajam Džonam Saundersam, un tagad rūgti nožēlo savu neapdomību. «Es vēlējos atrasto viskiju parādīt kādam draugam, bet konstatēju, ka 52 pudeles jau ir tukšas – pārvaldnieks tās bija izdzēris,» sūdzējusies īpašniece.

Hila piebildusi, ka vērsties tiesā nolēmusi pēc tam, kad no izsoļu nama «Bonhams» saņēmusi atbildi par to, cik varētu maksāt šāds viskijs – tiek lēsts, ka pārvaldnieks viņai nodarījis 102 400 dolāru lielus zaudējumus. «Visa šī lieta ir šokējoša. Sākumā mani šokēja atradums, pēc tam atklājums, ka Saundersa kungs ir iztukšojis daļu pudeļu, bet pašās beigās – izsoļu nama novērtējums,» sacījusi sieviete. Saunderss, protams, taisnojies, ka viņam neesot bijis ne jausmas par to, cik dārgs ir viskijs, un mēģinājis apelēt pie tā, ka arī bijis viens no tā atradējiem, tomēr tiesa, visticamāk, atzīs viņu par vainīgu zādzībā.

Svarīgākais