Pirāti Āfrikas rietumos nolaupījuši latviešu kapteiņa vadītu kuģi

Pirāti otrdien Āfrikas rietumu piekrastē 18 jūras jūdžu attālumā no Beninas uzbrukuši Libērijā reģistrētam tankkuģim "Cancale Star" un nogalinājuši tā ukraiņu izcelsmes apkalpes locekli, aģentūrai AFP pavēstīja kuģa kapteinis Jaroslavs Semenovičs, kurš ir Latvijas valstspiederīgais.

Par to ziņo portāls tvnet.lv

Pirātu uzbrukumā nogalināts kuģa kapteiņa vietnieks, kurš stājās pretī pirātiem, kas tumsā uzrāpās uz kuģa klāja.

Vēl četri apkalpes locekļi uzbrukumā ievainoti, no kuriem viens ir cietis nopietni. Par cietušo jūrnieku nacionalitāti netiek ziņots.

Kā Semenovičs stāstīja aģentūrai AFP, kuģim ar ātrumlaivām naktī piebrauca seši vai septiņi pirāti.

"Viņi uzkāpa uz klāja, pielika pistoli pie viena jūrnieka galvas un kopā ar viņu devās uz kabīni. Viņi man lika atvērt seifu un savāca visu naudu," sacīja kapteinis, neizpaužot, cik lielu naudas summu nolaupījuši pirāti.

Sākotnēji tika ziņots, ka pirāti nogalinājuši arī kuģa kapteini un smagi ievainojuši viņa pirmo palīgu, tomēr vēlāk izrādījās, ka kapteinis nav cietis.

Kuģa apkalpei izdevies sagūstīt vienu no pirātiem, kas nodots Beninas jūras spēkiem, kas devās palīgā "Cancale Star" un pavadīja kuģi līdz Kotonu ostai.

230 metrus garais kuģis "Cancale Star" ved 89 000 kubikmetru jēlnaftas no Nigēras deltas upes reģiona naftas ieguvēm. Tankkuģa īpašnieks ir Vācijas kompānija "Chemikalien Seetransport", bet kuģa 24 cilvēku apkalpi veido jūrnieki no Lietuvas, Ukrainas, Krievijas un Filipīnām.