Sīrijas nemiernieki ieņem pilsētu uz galvenā lielceļa valsts dienvidos

© Scanpix

Sīrijas nemiernieki sagrābuši savā kontrolē svarīgu pilsētu uz galvenās šosejas starp Damasku un valsts dienvidiem, turpinot savu virzību Deras provincē pie robežas ar Jordāniju.

"Nemiernieki pārņēma kontroli pār Daelu pēc trīs armijas posteņu iznīcināšanas pie pilsētas ieejām," pavēstīja Londonā bāzēta sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Pēdējās 24 stundās kaujās par pilsētu gājuši bojā desmit mierīgie iedzīvotāji, kā arī 15 nemiernieki un ar viņiem strādājošs mediju aktīvists un 12 lojālistu kareivji, ziņo SOHR.

"Plašas Deras platības tagad ir nemiernieku kontrolē. Viņu virzība dienvidos pieņemas spēkā," sacīja SOHR direktors Rami Abdelrahmans. "Nemiernieki soli pa solim tuvojas provinces galvaspilsētai un vairākas pilsētas un ciemi vairs nav armijas rokās. Deras pilsēta ir gandrīz pilnībā nogriezta no Damaskas."

ANO lēš, ka Sīrijas konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Kā Damaskas, tā opozīcijas pārstāvji izteikušies, ka apsver miera sarunu iespēju, tomēr nekādas naidīgo pušu tikšanās pagaidām nav izdevies sarīkot.

Pasaulē

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.