Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija Olimpiskajām spēlēm uzkrājusi 3,7 miljonus tonnu sniega

Krievija, kas uzņēmusies 2014.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu, satraucas, vai laikapstākļi Sočos spēs nodrošināt nepieciešamo sniega daudzumu. Tāpēc, gatavojoties svarīgajam notikumam, vēsumā noglabāti jau 3,7 miljoni tonnu sniega.

Tas ir tāpēc, ka, lai arī dažos Krievijas reģionos aizvadīta neparasti auksta ziema, Sočos sniega šogad ir bijis pavisam maz, ziņo portāls BNN.lv.

«Augstu kalnos mēs esam sagatavojuši septiņas atsevišķas sniega novietnes,» skaidro "Roza Khutor" slēpošanas kūrorta ģenerāldirektors Sergejs Bačins. «Tik lielu daudzumu sniega mēs glabājam tikai katram gadījumam.»

Bačins stāsta, ka šogad situācija ir patiešām unikāla. Piemēram, 1 609 kilometrus attālā Maskava šobrīd atgūstas no spēcīgas sniega vētras.

Savukārt Sočos satraukums par to, ka Olimpisko spēļu laikā varētu būt pārāk silts laiks, ir tik liels, ka šīs problēmas risināšanai pievērsta pat lielāka uzmanība nekā Krievijas sportistu sniegumam un skatītāju drošībai.

Bačins tomēr norāda, ka «šī bija ļoti savāda ziema. Pat vietējie iedzīvotāji neatceras pēdējo reizi, kad kalnos bijis tiks silts laiks. Ir ļoti maz ticams, ka šādi laikapstākļi atkārtosies arī nākamgad.»

Jāatzīmē, ka sniega krājumu uzglabāšana Krievijai izmaksās aptuveni 11 miljonus ASV dolāru (6 miljonus latu).