Igaunijas Ārlietu ministrija atlaidīs no darba 18 darbiniekus

Tuvākajās dienās Igaunijas Ārlietu ministrija atlaidīs no darba 18 darbiniekus, raksta "Eesti Päevaleht".

Viņu vidū ir arī divi ekonomisko jautājumu diplomāti.

Atlaišanas paziņojumi valsts ierēdņiem tika nosūtīti jau oktobrī. Ministrija nevēlas konkretizēt, kādi posteņi un kurās vēstniecībās tiks likvidēti, un vienīgi norādīja, ka likvidējamie amati tiks vairāk vai mazāk vienlīdzīgi sadalīti starp pārstāvniecībām ārvalstīs un ministrijas galveno mītni.

Citu starpā ekonomisko padomnieku amati likvidēti arī vēstniecībās Rīgā un Viļņā. "Tas, ka tika likvidēti divu ekonomisko padomnieku amati, nenozīmē, ka neviens nepildīs viņu funkcijas - to darīs citas amatpersonas," teica ārlietu ministrs Urmass Paets.

Viņš norādīja, ka sarakstā iekļauti arī citi specializēti diplomāti, un tāpēc divu ekonomisko padomnieku likteni nevar vērtēt ārpus konteksta.

Igaunijas parlamenta Ārlietu komitejas loceklis Marko Mihkelsons tomēr teica, ka ārējai ekonomiskajai politikai jābūt ļoti skaidrai valsts prioritātei, it īpaši pašlaik. Pēc viņa teiktā, šā gada statistika skaidri liecina, ka vēstniecībām nosūtīto uzņēmēju pieprasījumu skaits pieaudzis eksponenciāli - kompānijas interesējas par jauniem eksporta tirgiem un citiem jautājumiem.

Pasaulē

Kopš 1. jūlija ANO Drošības padomes (DP) prezidējošā valsts ir Krievija. Tas ir apmēram tā: prostitūta vada tikumības uzraugu kongresu, un visi tēlo, ka tā tam arī jābūt. Bet iespējams, ka neviens neko netēlo un notiekošais visiem šķiet pareizs un loģisks. Lai tiktu skaidrībā, uzdevu dažus jautājumus mūsu Ārlietu ministrijai.

Svarīgākais