Ziemeļkoreja draud uzbrukt ASV bāzēm Guamā un Japānā

© Scanpix

Ziemeļkorejas armija ceturtdien piedraudēja ar iespējamu triecienu ASV armijas bāzēm Japānā un Guamā, to saistot ar kodolieročus nest spējīgo bumbvedēju "B-52" izmantošanu militārajās mācībās Dienvidkorejā.

"Mēs nevaram paciest, ka ASV veic kodoltriecienu mācības, mūs nosakot par mērķiem un to pasludinot par spēcīgu brīdinājuma vēstījumu," teikts Ziemeļkorejas armijas augstākās vadības paziņojumā. "ASV nevajadzētu aizmirst, ka Andersena bāze, tāpat kā jūras bāzes Japānas galvenajā salā un Okinavā visas ir mūsu precīzo ieroču rādiusā."

"Ja ienaidnieks draud mums ar kodolieročiem, mēs atbildēsim ar vēl spēcīgākiem kodoltriecieniem," paziņoja Ziemeļkorejas armijas preses pārstāvis.

Pentagons apstiprinājis, ka virs Dienvidkorejas lidojumus veikuši bumbvedēji "B-52", kas pacēlušies no Andersena bāzes Guamā. Lai arī bumbvedēji kopīgajās ar Dienvidkoreju mācībās tikuši izmantoti arī agrāk, šoreiz to nolemts publiskot, lai uzsvērtu ASV apņemšanos aizsargāt savu sabiedroto, norādīja Pentagons.

Pasaulē

Lietuvā ir aptuveni 2,4 miljoni balsstiesīgo, kuri svētdien, 13. oktobrī, bija tiesīgi parādīt savu politisko izvēli Seima vēlēšanās. Pēc notikušajām aptaujām ir skaidrs, ka uzvarēt varētu Lietuvas sociāldemokrātu partija, tomēr pēc divām nedēļām ir plānota vēlēšanu otrā kārta, un tad jau viss būs redzams. Kādu ietekmi vēlēšanas Lietuvā atstās uz Latviju un vai vispār atstās?

Svarīgākais