Bulgārijā pašsadedzinājies jau sestais bezdarbnieks

Bulgārijā mēneša laikā kopš protestu sākuma, pašsadedzinājies jau sestais bezdarbnieks, vēsta aģentūra BNR.

Kā norāda BNR, 40 gadus vecs bezdarbnieks 20. marta rītā Sitovo ciemā pašaizdedzinājies  vietējā sporta stadionā, viņš guvis 90 % procentus ķermeņa apdegumu. Kā stāsta slimnīcas ārsti, kurā bezdarbnieks nogādāts, viņš bijis pie samaņas un stāstījis, ka viņam jau ilgstoši nav ko ēst un to viņš nevarot izturēt. Pēc ārstu teiktā vīrieša veselības stāvoklis pēc gūtajiem apdegumiem vērtējams kā smags.

Aģentūra vēsta, ka iepriekš pašsadedzinājies arī kāds 59 gadus vecs ogļracis, kur'ds nesen zaudējis darbu, taču viņa dēls norāda, ka tas bijis vien nelaimes gadījums, kļūmes dēļ.

Pirmais pirms mēneša 18. februārī Bulgārijā pašsadedzināšanos veica kāds garīgs slims 26 gadus vecs vīrietis, kurš no gūtajiem ievainojumiem mira. Pēc dažām dienām, 20. februārī, pašsadedzinoties bojā gāja 36 gadus vecais Plamens Goranovs, bet 26. februārī tādā veidā gāja bojā 54 gadus vecs vīrietis un dažas dienas vēlāk 45 gadīgā Daniela Nakova un 51 gadu vecs vīrietis.

Plamens Goranovs pašsadedzinājās izvirzot kā prasību Varnas pilsētas mēra Kirila Jordanova atstādināšanu no amata.Pēc tam februārī visā Bulgārijā sākās ilgstošas masu protesta akcijas, kurās iedzīvotāji protestēja pret augstajiem elektroenerģijas tarifiem un elektroenerģijas ražošanas un tirdzniecības monopolu.Janvārī saņemtie elektrības rēķini izrādījās vairāk nekā divas reizes lielāki nekā decembrī saņemtie.