Izraēlā iebrūk siseņi

© Scanpix

Izraēlas Lauksaimniecības ministrijai nācies mobilizēt visus spēkus, lai sagatavotos siseņu iebrukumam. Pagājušonedēļ no Ēģiptes Izraēlā tika iepūsts siseņu bars, kurā bija ap miljons kukaiņu, bet Ēģiptē izveidojušies vairāki spieti, kuros ir gandrīz 30 miljoni siseņu.

«Tas bija tikai viens brīdis, un no mana dārza vairs nekas nebija palicis pāri,» sarunā ar «AP» sūdzējies kāds zemnieks. Viņš piebildis, ka tik spēcīgu siseņu uzlidojumu neatceras kopš 2004. gada. Lauksaimniecības ministrija devusi rīkojumi no lidaparātiem ar pesticīdiem miglot sējumus, iedzīvotāji aicināti sekot līdzi siseņu kustībai un ziņot par to pārvietošanos. Amatpersonas gan lielākās cerības liek uz vēja virziena maiņu. «Ja iegriezīsies rietumu vai ziemeļu vējš, siseņus aizpūtīs prom, bet neliels austrumu vējš var izvērsties par katastrofu,» sacījis kāds ministrijas pārstāvis. Ēģiptes varasiestādes tikmēr paziņojušas, ka tām izdevies iznīcināt vairākus siseņu barus, tādējādi novēršot draudus sējumiem.

Pasaulē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savas vizītes laikā ASV acīmredzot nesaņēma atļauju no Amerikas līdera Džo Baidena par Rietumu ieroču izmantošanu Krievijas Federācijā, turklāt Ukrainas līderis “redzēja satraucošas pazīmes, ka viņa ietekme Rietumos vājinās”, raksta “The Sunday Times”.