Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Prezentē jauno viedtālruni "Samsung Galaxy S4"

© Scanpix

Kamēr kompānijas Samsung Electronics jaunākais viedtālrunis Galaxy S4 ar veselu klāstu vēl nebijušu funkciju nonācis visu uzmanības centrā, Samsung investori piektdien, 15.martā, izpārdevuši sev piederošās akcijas.

Seulā Samsung akciju vērtība nokritusies par 2,6 procentiem un šobrīd sasniedz 1,33 ASV dolārus (0,71 latu). Eksperti tomēr par to nesatraucas, norādot, ka līdzīgas akciju cenas svārstības novērotas arī pēc Samsung Galaxy S3 prezentācijas pagājušajā gadā, ziņo portāls BNN.lv.

Kompānijas Stanford Bernstein analītiķis Marks Ņūmens (Mark Newman) skaidro, ka jaunais tālrunis, patiesībā, nevienu nepārsteidza, jo informācija par tā inovatīvajām funkcijām bija noplūdusi presē jau vairākas dienas iepriekš.

Tehnoloģiju portāls The Verge raksta, ka Galaxy S4 vizuāli lielā mērā atgādina Galaxy S3 un Galaxy Note 8. Nozīmīgākā atšķirība ir 1 080 pikseļu AMOLED ekrāns, kas pirmo reizi izmantots viedtālrunī. Tālrunis ir garāks, bet plānāks (7,9 milimetri) un vieglāks nekā tā iepriekšējais modelis.

Galaxy S4 ir aprīkots ar 5 collu ekrānu (iPhone 5 ekrāns ir tikai 4 collas liels), turklāt tas piedāvā «Smart Scroll» funkciju, kas ļauj ritināt tālruņa izvēlni, nepieskaroties ekrānam.

Kā vienu no svarīgākajām Galaxy S4 funkcijām The Verge min programmu S Health, kas ir kļuvusi daudz jaudīgāka. Tālrunī ir iebūvēts soļu skaitītājs, kā arī temperatūras un gaisa mitruma sensori. Tāpat tālrunis spēj reģistrēt datus par lietotāja gulēšanas un ēšanas paradumiem, tādā veidā dodot iespēju vispusīgi sekot līdzi savam dzīvesveidam. Komplektā iespējams iegādāties aproci S Band, kas ar Bluetooth palīdzību sinhronizē tālruņa datus brīžos, kad telefons ir atstāts mājās vai kur citur.

Ar funkciju Group Play iespējams sinhronizēt noteiktu tālruņa saturu ar citu tuvumā esošu Galaxy S4. Draugi, kuriem pieder S4, var kopīgi spēlēt spēles, piemēram, Asphalt 7 un Gun Bros 2.

Pēdējā mēneša laikā, gaidot jauno telefonu, bija vērojams Samsung akciju cenu pieaugums, tādēļ piektdien notikusī akciju izpārdošana varēja būt vienkārši peļņas gūšanas veids, pieļauj eksperti.

Sešu mēnešu laikā Samsung akciju vērtība pieaugusi par 11 procentiem, savukārt kompānijas sīvākā konkurenta Apple akciju vērtība šajā pašā periodā nokritusies par 37 procentiem, raksta CNBC.

Eksperti uzskata, ka pēc piektdienas nelielā krituma Samsung akciju cenas jau drīzumā atkal strauji celsies.

Akciju vērības kritums ir nenozīmīgs arī tāpēc, ka jaunajam viedtālrunim tiek prognozēti ļoti augsti pārdošanas rādītāji. Vienā ceturksnī pārdoto tālruņu skaits var sasniegt pat 20 miljonus.

Tirgus pētījumu uzņēmums IDC piektdien norādījis, ka Galaxy S4 ir potenciāls izkonkurēt arī gaidāmo iPhone 5S, kas veikalos nonāks vasaras vidū.

Samsung pašlaik pieder 35 procenti no pasaules viedtālruņu tirgus, kas ir tieši divas reizes vairāk nekā Apple.