Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

18 000 litru viskija netīšām izlej kanalizācijā

© Scanpix

Skotijas viskija ražotāju «Chivas Brothers» rūpnīcā Dambertonā turpinās skaidrošanās, kurš vainīgs pie tā, ka kanalizācijā netīšām izlieti 18000 litru viskija.

Kompānijai nodarītie zaudējumi tiek lēsti pusmiljona sterliņu mārciņu apmērā, un rūpnīcas administrācijas pārstāvis izteicies: «Šaubos, vai vainīgais saglabās darbu, un no saviem krēsliem nāksies šķirties arī dažam labam priekšniekam.»

Laikraksts «Scottish Sun» vēsta, ka kļūme notikusi nakts maiņas laikā. Darbinieki, kuri bija tīrījuši iekārtas, atvēruši nepareizo krānu, un kanalizācijā nokļuvis nevis mazgāšanas šķīdums, bet gatavā produkcija no vienas cisternas. «Nesaprotu, kā tas ir iespējams, tie krāni pat neatrodas blakus. Tas jau izskatās pēc apzinātas kaitniecības, tikai nav saprotams– kādu iemeslu dēļ,» sacījis kāds rūpnīcas darbinieks, kurš vēlējies palikt anonīms.

Interesanti, ka rūpnīcas vadītājus par to, ka viņu uzņēmumā kaut kas nogājis greizi, informējuši Dambertonas kanalizācijas pārvaldes darbinieki. «Mēs sākām saņemt satrauktu iedzīvotāju zvanus, ka pilsētā smaržo pēc viskija. Pārbaudījām savas caurules, un patiešām– atklājām tajās ievērojamu daudzumu šī dzēriena,» sacījis «Scottish Water» pārstāvis. Viņš piebildis, ka daļa viskija ieplūdusi Līvenas upē, taču bijušas nepieciešamas tikai pāris stundas, lai ūdens attīrītos. «Mēs vēl vēlamies pārbaudīt caurules, kurām stiprais alkohols var nodarīt bojājumus. Ja tā būs noticis, remonta izdevumus droši vien nāksies kompensēt rūpnīcai,» skaidrojis ūdensapgādes uzņēmuma darbinieks.