Nepālas policija noliedz garmatainu jauniešu vajāšanu

Nepālas policija otrdien noraidījusi pārmetumus, ka huligānisma apkarošanas kampaņā par galvenajiem aizdomās turamajiem kļuvuši garmataini jaunieši.

"Mēs balstām arestus uz vietējo iedzīvotāju sūdzībām par jauniešu slaistīšanos un trokšņošanu. Izrādījās, ka lielākajai daļai no viņiem bija gari mati," aģentūrai AFP skaidro Katmandu policijas preses pārstāvis.

Saistībā ar huligānismu policija pagājušajā nedēļā arestēja 1200 cilvēkus, no kuriem trīs apsūdzēti par narkotiku glabāšanu.

Pārējiem apsūdzības netika izvirzītas un viņi tika atbrīvoti nākamajā dienā pēc aresta.

Policijas preses pārstāvis AFP atzina, ka viņi vairākiem arestētajiem nogriezuši matus, bet tas esot darīts pēc vecāku lūguma.

Katmandu jauniešu vidū ir populāri gari mati.

Policijas kampaņa pret huligānismu, kas aizsākās pagājušajā nedēļā ar 711 cilvēku arestu Katmandu, ir izsaukuši plašu neapmierinātību sociālajos medijos un vietējos laikrakstos.

Cilvēktiesību aizstāvju grupas uzskata, ka likums, kas ļauj aizturēt personu līdz 25 dienām bez apsūdzību izvirzīšanas, ir novecojis un tiek izmantots, lai arestētu protestētājus un vērstos pret minoritātēm, piemēram, tibetiešiem.

Svarīgākais