Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Dienvidkorejas policija pēc pakaļdzīšanās sašauj ASV karavīru

Dienvidkorejas policija pēc dramatiskas pakaļdzīšanās Seulā agrā svētdienas rītā sašāvusi bēgošu ASV karavīru, vēsta vietējie mediji.

23 gadus vecais amerikāņu karavīrs, kura vārds netiek izpausts, sašauts plecā.

Dienvidkorejas policija un Seulā bāzētā ASV militārā bāze atteicās sniegt kādus komentārus.

Kā vēsta Dienvidkorejas mediji, policija saņēmusi ziņojumu par diviem karavīriem, kas draudējuši garāmgājējiem ar pneimatisko ieroci.

Ieraugot policistus, amerikāņu karavīri mēģinājuši aizbēgt ar automašīnu. Policijas pakaļdzīšanās Seulas ielās naktī uz svētdienu ilga aptuveni desmit kilometrus, bēgļiem ceļā sadauzot vairākas automašīnas. Bēgot amerikāņu karavīri nonākuši strupceļā, un mēģināja ar savu automašīnu notriekt policistu, kas uz automašīnu raidīja trīs šāvienus.

Galu galā karavīriem izdevās aizbēgt un patverties ASV armijas bāzē.

Ievainotajam karavīram bāzē sniegta medicīniskā palīdzība un viņa stāvoklis ir stabils. Korejiešu policists incidentā guvis vieglus ievainojumus.

ASV armijas bāzes Dienvidkorejā palikušas kopš Korejas kara laika pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Amerikāņu karavīru pastrādātie likumpārkāpumi ir jūtīgs jautājums Dienvidkorejā, kaut arī vairums korejiešu uzskata, ka viņu klātbūtne ir svarīga, lai atturētu Ziemeļkoreju no uzbrukuma.