Venecuēlas viceprezidents: Čavess cīnās par savu dzīvību

© Scanpix/reuters

Sirgstošais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess cīnās par savu dzīvību Karakasas militārajā hospitālī, ceturtdien pavēstīja Venecuēlas viceprezidents Nikolass Maduro.

Plašāku informāciju par prezidenta veselības stāvokli augstā amatpersona gan nesniedza.

"Vai jūs zināt, kāpēc viņš pameta novārtā savu veselību?" valsts televīzijā vaicāja viceprezidents. "Tādēļ, ka viņš pilnībā ziedoja savu miesu un garu un aizmirsa par pienākumiem pašam pret sevi, cenšoties nodrošināt tautai tēvzemi, nodrošināt darbavietas, dzīvi, mājokli, veselību, pārtiku, izglītību tiem, kam nekā nebija."

Čavesam Kubā 11.decembrī tika veikta jau ceturtā vēža operācija. Pagājušo pirmdien viņš atgriezās Venecuēlā un patlaban uzturas Karakasas armijas slimnīcā.

Pagājušo ceturtdien valdība paziņoja, ka Čavess joprojām cieš no plaušu infekcijas un situācija nav labvēlīga. Bet jau nākamajā dienā Maduro informēja, ka Čavesam ar palīgiem bijusi piecas stundas gara tikšanās, kuras gaitā spriests par tautsaimniecības jautājumiem. Čavess instrukcijas nodevis rakstveidā.

Opozīcija šo paziņojumu apšaubīja, jautājot kādēļ nav izplatītas fotogrāfijas, ja reiz šāda tikšanās patiešām notikusi.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais