Dānija plāno samazināt uzņēmuma ienākuma nodokli

Dānijas valdība otrdien prezentēja pretrunīgi vērtētu izaugsmes programmu, kas paredz samazināt uzņēmuma ienākuma nodokli un palielināt valsts izdevumus, lai veicinātu izaugsmi un radītu 150 000 jaunu darba vietu.

Šajā plānā ierosināts samazināt uzņēmuma ienākuma nodokļa likmi no pašreizējiem 25% līdz 22%, kā arī palielināt valsts investīcijas par sešiem miljardiem kronu (565,2 miljoniem latu), lai stimulētu ekonomiku.

Tāpat Dānijas ekonomikas ministre Margrēte Vestagera paziņoja, ka valdība neplāno uzņēmumiem noteikt jaunus nodokļus un nodevas.

Taču uzņēmuma ienākuma nodokļa samazināšana neparedzēs samazināt nodokli darbaspēka izmaksām finanšu sektorā, kā arī tas netiks attiecināts uz naftas ieguvi Ziemeļjūrā.

Dānijas valdība arī ierosinājusi kompānijām samazināt enerģijas nodevas un atjaunot nodokļa atlaides dāņiem, kuri veic mājokļu renovāciju.

Pasaulē

Krievijas pilsonis Anatolijs Bļinovs, kurš Polijā apcietināts aizdomās par uzbrukuma organizēšanu mirušā Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, pārvietojies pa Eiropu, izmantojot viltotu Latvijas pasi, kas izdota uz Liepājā dzīvojoša vairākkārt sodīta nepilsoņa vārda. Par to šovakar vēsta LTV raidījums “de facto”.