Lietuvā izglābj septiņgadīgu bērnunama meitenīti, kura svērusi tikai piecus kilogramus

Kauņas mediķiem nācies glābt septiņus gadus vecu meitenīti no Akmenes bērnunama, kas, uzņemot slimnīcā, svērusi tikai piecus kilogramus, vēsta LNK televīzijas ziņu dienests.

Meitenīte bijusi ārkārtīgi izvārgusi, viņas dzīvība faktiski karājusies mata galā. Viņa nemitīgi vēmusi, gulējusi sarāvusies, nespējot kustināt ne rokas, ne kājas, viņai bijuši izgulējumi un viss ķermenītis bijis klāts izsitumiem. Kā domā Kauņas ārsti, bērns vienkārši mērdēts badā un organismam katastrofāli trūcis šķidruma.

Kauņas klīnikā meitenīte nekavējoties pieslēgta pie sistēmas un jau pēc diennakts spējusi piecelties sēdus, bet tagad, kad pagājusi nedēļa, viņa jau spēj normāli ēst, normāli reaģēt uz apkārtni, smaidīt un šķirstīt grāmatas. Šai laikā viņa pieņēmusies svarā aptuveni par pusotru kilogramu.

"Pirms tam tas bija vienkārši traģisks bērniņš. Šis kontrasts mūs visvairāk satrauc. Mūsuprāt bērns vienkārši bijis pamests pilnīgā novārtā," izteicies Kauņas klīnikas ķirurģijas nodaļas vadītājs Artūrs Ķilda.

Ārsti domā, ka nekādi medikamenti meitenei nav vajadzīgi un, ja turpmāk šim bērnam tiks nodrošināts pienācīgs uzturs un aprūpe, īpašas veselības problēmas nav paredzamas.

Tikmēr bērnunama direktore apgalvo, ka meitenītei esot bijuši psihiski traucējumi, viņa neesot ēdusi, tomēr darīts viss, lai viņai palīdzētu. Darbinieki vispirms vērsušies Šauļu slimnīcā, kur viņai neesot atradusies vieta, vēlāk viņa uzņemta Šauļu ģimenes klīnikā, kur ārstēta sešas dienas, bet pārvesta atpakaļ, sakot, ka ar viņu viss ir kārtībā, taču visas problēmas atsākušās no jauna. Tad nolemts meklēt palīdzību Kauņas klīnikā, bet arī tur uz uzņemšanu esot nācies gaidīt visu nedēļas nogali. Kauņas mediķi gan saka, ka meitenīti uzņēmuši nekavējoties.

Kauņas klīnika vērsusies pie Akmenes rajona bērnu aizsardzības dienesta. Speciālisti mēģinās noskaidrot, kas vainīgs, ka meitenīte nonākusi tik kritiskā stāvoklī.

Svarīgākais