Tbilisi mēru apsūdz izšķērdēšanā un naudas atmazgāšanā

Gruzijas izmeklētāji sestdien apsūdzējuši Tbilisi mēru Gigi Ugulavu valsts līdzekļu izšķērdēšanā un naudas atmazgāšanā.

Ugulava ir tuvākais prezidenta Mihaila Saakašvili sabiedrotais un jaunās apsūdzības ir kārtējais pavērsiens aizvien pieaugošajā konfrontācijā starp Saakašvili un premjerministru Bidzinu Ivanišvili.

Tbilisi mēru izsaucis Finanšu ministrijas izmeklēšanas dienests un apsūdzējis viņu "valsts līdzekļu izšķērdēšanā un un nelikumīgu ienākumu legalizācijā", teikts ministrijas paziņojumā.

Ugulava noliedz, ka būtu darījis kaut ko pretlikumīgu, un noraidīja apsūdzības kā absurdas un politiski motivētas.

"Es esmu gatavs stāties tiesas priekšā, esmu gatavs pierādīt savu nevainīgumu," saviem atbalstītājiem pavēstīja Ugulava, ieejot ministrijas ēkā.

Kopš Ivanišvili uzvaras pagājušā gada oktobrī notikušajās parlamenta vēlēšanās arestētas vairākas bijušās augsta ranga Saakašvili administrācijas amatpersonas un nopratināti simtiem viņa partijas "Apvienotā Nacionālā kustība" atbalstītāji. Eiropas augstākie diplomāti pauduši bažas par politisko oponentu vajāšanu.

Public

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais