Ziemeļkorejas publiskotā video redzams liesmu apņemts Obama

© Scanpix/AFP

Ziemeļkoreja publiskojusi propagandas video, kurā redzams liesmu apņemts ASV prezidents Baraks Obama.

Propagandas video pirmdien ievietots tīmekļa videotēkā "YouTube".

Jau vēstīts, ka arī pirms divām nedēļām Ziemeļkoreja nāca klajā ar video, kas vērsts pret ASV un kurā redzama raķešu uzbrukumā pamatīgi nopostīta ASV pilsēta, kas atgādina Ņujorku.

Jaunākajā video iekļauti arī titri korejiešu valodā. Tajos apgalvots, ka ASV naidīguma dēļ Ziemeļkoreja bija spiesta 12.februārī veikt trešo kodolizmēģinājumu.

Videoierakstā uz liesmu fona redzams Obama, kurš gatavojas uzstāties ar tradicionālo uzrunu par stāvokli valstī.

Video noslēgumā redzams, kā no kāda pazemes bunkura tiek detonēta atombumba un parādās uzraksts: "Visa pasaule vēro. ASV ir tagad jāsniedz atbilde."

Pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja piesaistījusi pasaules uzmanību, palaižot kosmosā satelītu, ko starptautiskā sabiedrība uztvēra kā slēptu tāla darbības rādiusa ballistiskās raķetes izmēģinājumu, un veicot trešo kodolizmēģinājumu.

Iepriekšējo propagandas video, kurā bija redzama raķešu uzbrukumā pamatīgi nopostīta ASV pilsēta, Ziemeļkorejai nācās izņemt no "YouTube", jo atklājās, ka kadri, kuros bija attēlota liesmu pārņemta Ņujorka, ņemti no videospēles "Call of Duty". Videospēles veidotāji bija vērsušies ar sūdzību par autortiesību pārkāpumu.

Pasaulē

Atklājusies Krievijas Aizsardzības ministrijas blēdība - žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka vietējie obligātā dienesta karavīri viņiem nezinot, reģistrēti kā līgumkaravīri, raksta “dialog.ua”.

Svarīgākais