Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Pistoriuss esot draudzeni gan nošāvis, gan sitis ar nūju

© Scanpix

Dienvidāfrikas sportists Oskars Pistoriuss noliedzis savu vainu draudzenes slepkavībā un apgalvo, ka kļūdaini noturējis viņu par zagli.

Otrdien, 19.februārī, viņš tiesas sēdē sacījis, ka mīlējis savu draudzeni un neesot vēlējies viņu nogalināt, ziņo portāls BNN.lv.

Pistoriusam uzstādīta apsūdzība slepkavībā ar iepriekšēju nodomu, raksta BBC.

Prokurors Gerijs Nels tiesai paudis viedokli, ka 14.februāra vakarā Pistoriuss esot piecēlies no gultas, uzlicis kājām protēzes un raidījis šāvienu cauri durvīm.

Viņš esot četras reizes izšāvis uz sievieti un arī trīs reizes iesitis viņai.

Turklāt pēc slepkavības Pistoriuss esot izlauzis durvis un nonesis draudzenes līķi apakšstāvā.

Savukārt advokāts Barijs Ruā nolasījis Pistoriusa ar zvērestu apliecināto paskaidrojumu, ka minēto vakaru abi ar draudzeni esot gatavojušies pavadīt mājās. Viņi bijuši guļamistabā, bet kādā brīdī Pistoriuss izgājis uz balkona un sadzirdējis troksni.

«Guļamistabā bija piķa melna tumsa. Man nebija uzliktas kāju protēzes, un es jutos ļoti neaizsargāts,» skaidro Pistoriuss.

Viņš esot domājis, ka draudzene vēl joprojām atrodas gultā, un šāvis uz vannasistabas durvīm, uzskatīdams, ka aiz tām atrodas iebrucējs.

Kad Pistoriuss atskārtis, ka draudzenes gultā tomēr nav, viņš esot ļoti nobijies. Tad viņš ar kriketa nūju izlauzis vannasistabas durvis un atradis iekšā sievietes līķi.

Vietējie žurnālisti ziņo, ka Pistoriuss tiesas sēdes laikā raudājis.