Francijā tēvs, cīnoties par dēlu, pavadījis celtņa virsotnē četras dienas

Francijā kāds tēvs pavadījis četras dienas 40 metrus augsta celtņa virsotnē, šādi protestējot pret tiesas aizliegumu tikties ar dēlu.

Seržs Šarnē uzrāpās celtnī Francijas ostas pilsētā Nentē piektdienas rītā, cerot šādi pievērst sabiedrības uzmanību situācijai, kādā nokļuvis.

42 gadus vecais vīrietis cīnās par to, lai atgūtu tiesības tikties ar savu dēlu. Viņš šīs tiesības zaudēja, kad tika apsūdzēts zēna nolaupīšanā.

Zēna mātes advokāts aģentūrai AFP atklāja, ka Šarnē dēlu nolaupījis divas reizes. 2010.gadā viņš aizvedis zēnu uz 15 dienām, bet 2011.gadā - uz pusmēnesi. Viņš esot draudējis arī dēla mātei.

"Nekas nav beidzies (..). Es tur neuzrāpos tikai sava personiskā mērķa dēļ, bet visu tēvu dēļ," pirmdien, nokāpjot no celtņa, norādīja Šarnē, kuram izdevies piesaistīt arī premjerministra uzmanību.

Francijas premjerministrs Žans Marks Ero deva rīkojumu tieslietu ministrei Kristiānai Tobirai pirmdien tikties ar organizācijām, kas cīnās par tēvu tiesībām.

Iedvesmojoties no Šarnē, sestdien citā celtnī Nentē uzrāpās arī viņa draugs Nikolē Moreno, kurš arī cīnās par tiesībām satikties ar saviem diviem dēliem. Tomēr viņš celtņa virsotnē pavadīja vien pāris stundas.

Līdzīgi rīkojās arī kāds bēdu nomākts tēvs Strasbūrā, bet, pēc policijas iejaukšanās, viņš pēc divām stundām no celtņa nokāpa.