Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Milzu trusis aizbiedē ģimenes mājoklī ielauzušos zagli

Britu ģimene uzskata, ka viņu britu kontinentālais milzu trusis aizbiedējis mājoklī ielauzušos zagli, vēsta laikraksts "The Daily Telegraph".

Kad mājā ielauzās zaglis, Kimberlija Meja, viņas līgavainis Mārtins un trīs gadus vecā meita Olīvija bija aizmiguši. Taču iebrucēja saceltais troksnis pamodināja 4,5 kilogramus smago un 60 centimetrus garo dzīvnieku, kurš pa savu virtuvē novietot būri sāka bradāt tik skaļi, ka zaglim, visticamāk, šķita, ka viņš ticis pieķerts.

"Trešdien mēs devāmies pie miera ap plkst.22. Bet agrā rīta stundā es no mūsu truša Tobija būra dzirdēju piecus skaļus belzienus," stāstīja Kimberlija. "Es pamodos, taču viņš bija beidzis trokšņot, tāpēc atkal aizmigu."

"Kad es no rīta nogāju lejā, visi skapji un atvilktnes bija atvērti, no tiem izņemtās mantas bija nosviestas visapkārt. Mēs sapratām, ka daudz kas ir pazudis, un ziņojām policijai," viņa teica.

Medmāsa Kimberlija ir pārliecināta, ka divus gadus vecā Tobija bradāšana aizbiedēja zagli, kurš kārotākās mantas bija sakrāvis kaudzē uz dīvāna, taču, steidzoties prom, nebija paņēmis līdzi.

"Viņš ir kā neliels suns - ja uzsvilpj, viņš nāk klāt," sacīja truša saimniece. "Taču viņš bija ļoti nobijies un trīcēja. Parasti viņš ir ļoti draudzīgs, taču pēc ielaušanās mēģināja uzbrukt policistam."

Tomēr dažas lietas tika nozagtas. "Tika paņemts mans klēpjdators, "iPad" planšetdators un rokassomiņa, taču visvairāk man žēl par vectēva medaļu no Pirmā pasaules kara," norādīja Kimberlija.

Policijas pārstāvis norādīja, ka ģimene, visticamāk, tika apzagta laikā no plkst.22.30 6.februārī līdz nākamās dienas plkst.7.

Pieaudzis britu kontinentālais milzu trusis var sasniegt 5,9 kilogramu svaru. Saimniece sacīja, ka Tobijs ir tik liels, ka dzīvo labradoram paredzētā būrī.

"Viņa lēkāšana pa zemi ir neticami skaļa - to var dzirdēt pat ārpus mājas," stāstīja 30 gadus vecā sieviete. "Tobijs paveica sargsuņa darbu. Mēs ar viņu tik ļoti lepojamies, ka uzdāvinājām jaunu tuneli, kurā spēlēties. Tā ir kaķiem paredzēta caurule."