Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas deputāta līķi atrod cementa mucā

Krievijā, Maskavas apgabala Obuhovas ciemā kādā garāžā ar cementu pildītā mucā atrasts Ļipeckas pilsētas padomes deputāta Mihaila Pahomova līķis, vēsta Lenta.ru.

"Ļipeckas pilsētas domes deputāta Mihaila Pahomova ķermenis ir atrasts kādas privātas garāžas pagrabā, metāla mucā ar cementu," teikts izmeklēšanas komisijas paziņojumā. 37 gadus vecais Ļipeckas domnieks tika nolaupīts 12. februārī.

 Kā ziņo "Ļipeckas vēstis", vairāki pilsētas iedzīvotāji redzējuši, kā Pahomovam līdzīgu cilvēku stūmuši automobilī. Notikuma vietā policija vēlāk atradusi džinsu bikses un Pahomova telefonu. 15. februārī policija, veicot izmeklēšanu, apturējusi Hyundai Accent, kurā atrasta soma ar Pahomova mantām un divām pasēm - Krievijas un ārzemju.

Pēc tam, kad 17. februārī policija atradusi Pahomova līķi, aizdomās par politiķa nolaupīšanu un slepkavību ir aizturēti 11 cilvēki, tostarp arī 40 gadus veco maskavietis bijušo Maskavas reģiona komunālo pakalpojumu ministra vietnieku Jevgēņiju Haritonovu, kuru policija uzskata par politiķa slepkavības pasūtītāju.

Aizturēto vidū ir arī trīs Piemaskavas reģiona iedzīvotāji, kurus tur aizdomās par Pahomovam piederošu 400000 rubļu zādzību.

Policija norāda, ka Pahomovs savulaik aizņēmies no Maskavas reģiona komunālo pakalpojumu ministra vietnieka Jevgēņija Haritonova 80 miljonu dolāru (41376000 latu) lielu parādu, kuru viņš nav atdevis. 

Viens no slepkavības izpildītājiem, policijai pratināšanā norādījis: "Haritonovs pasūtot slepkavību uzsvēra, ka no parāda atgūšanas atkarīga viņa tālākā karjera, bet tā viņam bija galvenā."

Policija arī noskaidrojusi, ka Pahomova slepkavība esot plānota jau pagājušā gada novembrī.