Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Čeļabinskas meteorīta atliekas nav atrastas

© http://chelyabinsk.ru

Čeļabinskas meteorīta atliekas, kas tika meklētas šodien Čebarkulas ezerā, nav atrastas, un meklējumi pagaidām ir pārtraukti, vēsta mediji.

Čeļabinskas vicegubernators Igors Mugors norādījis, ka vieta ezerā, kuru uzskatīja par meteorīta kritienā izveidojušos, patiesībā radusies citu iemeslu dēļ.

Meklējumi notikuši ne tikai Čebarkulas ezerā, bet arī Zvjagino un Kuvaši ciemos. Tomēr rezultāti pagaidām ir nesekmīgi.

Jau ziņots, ka  virs Krievijas Urālu reģiona piektdien eksplodējušā meteorīta sprādziens bijis 300- 500 kilotonnas, norāda ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA), tas 20 reizes pārsniedz uz Hirosimu nomestās atombumbas sprādzienu.

Meteorīts, kura garums ir 17 metri un masa apmēram 10000 tonnu, iegāja Zemes atmosfērā ar ātrumu 64000 km/h un eksplodēja apmēram 19- 24 km augstumā virs Zemes, norāda NASA.

Meteorīta sprādziena izraisītajos postījumos cietuši vairāk nekā 1200 cilvēki. 48 cietušie guvuši nopietnus ievainojumus, viņu vidū 13 bērni, liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija.

Meteorīta sprādziena rezultātā postījumi nodarīti sešām pilsētām, bojātas ap 3000 ēkas un daudzām ēkām sprādziena rezultātā izbiruši logu stikli.Uz reģionu nosūtīti 20 000 glābēju, kam dots uzdevums palīdzēt cietušajiem, visi logi tikšot iestikloti uz valsts rēķina.