Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Tiesa lemj par Pistoriusa atbrīvošanu pret drošības naudu

© Scanpix

Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas Paraolimpiskais čempions Oskars Pistoriuss piektdien ieradies tiesā, kas gatavojas lemt par viņa atbrīvošanu pret drošības naudu.

Pistoriuss nakti pavadījis policijas iecirknī, un viņam veikta medicīniskā un DNS pārbaude. Pistoriusa advokāts Kenijs Oldveidžs informē, ka viņa klients jūtas labi, raksta BBC.

Advokāts uzskata, ka Pistoriuss nav bīstams sabiedrībai, tāpēc viņu būtu jāatbrīvo pret drošības naudu, ziņo portāls BNN.lv.

Vienlaikus turpinās izmeklēšana Pistoriusa mājās, kur ceturtdien, 14.februārī, tika atrasta nogalināta 29 gadus vecā modele Rīva Stīnkampa.

Mirušajai sievietei konstatētas šautas brūces rokā un galvā.

Tomēr notikuma apstākļi ir visai neskaidri. Izskanējis pat pieņēmums, ka Pistoriuss savu draudzeni varētu būt kļūdaini noturējis par zagli.

Sportista aizturēšana šokējusi visu Dienvidāfriku, kur viņš tiek uzskatīts par nacionālo varoni. 2012.gada Londonas Olimpiskajās spēlēs viņš kļuva par pirmo skrējēju, kurš dodas distancē ar kāju protēzēm.

Dienvidāfrikā ir viens no augstākajiem noziedzības līmeņiem pasaulē, tāpēc daudziem iedzīvotajiem ir ieroči, ar ko aizsargāt sevi no uzbrucējiem.