Ēģiptes pilsētās aizliegs alkohola tirdzniecību

Ēģiptes varasiestādes ceturtdien paziņojušas par apņemšanos aizliegt pilsētās alkohola tirdzniecību, vēsta medijs "Africa Review".

Jaunā pilsētu kopienu pārvalde - institūcija, kas pārrauga pašvaldību politikas jautājumus - paziņojusi, ka turpmāk netiks izsniegtas jaunas alkohola tirdzniecības licences, bet vecās netiks pagarinātas.

"Mēs nevaram pieļaut, ka alkohola tirgotavas mūsu sabiedrībā izplata nesātību un žūpību," sacīja pārvaldes priekšnieka vietnieks Nabils Abass.

Paužot šādu nostāju, amatpersona atsaucās uz nepieciešamību "ievērot reliģiskās un sociālās normas, pieturēties pie veselīga dzīvesveida un nebojāt dzīvi apkārtējiem".

Aizliegums visupirms tiks īstenots lielo apdzīvoto centru satelītpilsētās, kā arī tādu megapoļu kā Kaira un Aleksandrija priekšpilsētās.

Valdība, kurā dominē mērenie islāmisti, jau agrāk spērusi zināmus soļus šajā jomā.

Varasiestādes jau aizliegušas alkohola pārdošanu ēģiptiešiem visu musulmaņu svētku laikā. Turklāt ēģiptiešiem aizliegts baudīt alkoholu arī gavēņa mēneša - Ramadāna - laikā.

Kritiķi norāda, ka visi šie jaunievedumi kalpo tikai vienas iedzīvotāju grupas interesēm - tie ir reliģiozie musulmaņi, kas ievēro visas savas reliģijas normas un rituālus. Vienlaikus kristiešiem un ateistiem būs jāpakļaujas noteikumiem, kas viņiem ir sveši.

Alkohola tirdzniecības aizlieguma rezultātā cietīs alkoholisko dzērienu importētāji un tirgotāji.