Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Filipīnās sēro par pasaulē lielākā krokodila nāvi

© Scanpix

Filipīnu pilsētas Bunavanas zooloģiskajā dārzā vairāk nekā 50 gadu vecumā miris pasaulē lielākais nebrīvē turētais krokodils, kura nāve draud izjaukt pilsētiņas tūrisma plānus.

Rāpulis vārdā Lolongs bijis 6,17 metru garš un svēris vairāk nekā tonnu, izpelnoties vietu Ginesa rekordu grāmatā, ziņo portāls BNN.lv.

Krokodils nelielo Filipīnu pilsētiņu padarījis par iecienītu tūristu galamērķi, tā kā daudziem kārojies redzēt, kāds tad izskatās pasaulē lielākais šīs sugas pārstāvis. Taču nu ienesīgais peļņas avots zudis un pilsētiņai jādomā, kā noturēt tūrisma plūsmu.

Taču risinājums nav bijis jāmeklē ilgi, proti, Bunavanas vadība jau nākusi klajā ar priekšlikumu Lolongam sarīkot īpašu bērnu ceremoniju. Tāpat vēlāk plānots izbāzt viņa ķermeni, lai to varētu interesentiem izrādīt arī nākotnē.

Veterinārārsti pašreiz gatavojas mirušajam dzīvniekam veikt sekciju, lai noskaidrotu, no kā tieši iestājusies nāve.

Jāatzīmē, ka krokodils dabas parkā dzīvojis neilgi, proti, viņš kādā purvā notverts 2011.gada septembrī. Pirms «pārvākšanās» uz Bunavanu Lolongs vainots vairāku cilvēku un daudzu bifeļu nāvē. Viņa nogādāšanai zoodārzā bija nepieciešami aptuveni 100 vīri, ceļamkrāns un kravas automašīna.