Ēģiptē nedēļas laikā nekārtībās dzīvību zaudējuši 56 cilvēki

© Scanpix/AFP

Ēģiptē kopš pagājušās ceturtdienas nekārtībās dzīvību zaudējuši 56 cilvēki, ceturtdien paziņojusi Veselības ministrija, informējot, ka pagājušajā naktī no gūtajām traumām miruši vēl divi protestētāji.

Abi vīrieši, no kuriem viens bija 26 gadus vecs, bet otrs līdz šim tā arī nav identificēts, tika sašauti otrdienas naktī policistu un protestētāju sadursmēs netālu no Kairas Brīvības laukuma.

Viņi tika ievainoti galvā un krūtīs un pagājušajā naktī no gūtajām traumām mira, līdz ar to nedēļas laikā Ēģiptē nemieros dzīvību zaudējuši 56 cilvēki, informēja ministrija.

Jau ziņots, ka visvairāk upuru ir Suecas kanāla reģiona pilsētās, kur nekārtības izraisīja Kairas tiesas lēmums piespriest nāvessodu 21 Portsaīdas futbola kluba līdzjutējam. Tiesa sestdien atzina viņus par vainīgiem pērn februārī pēc kāda futbolmača notikušajās nekārtībās, kurās dzīvību zaudēja 74 cilvēki, bet vairāk nekā tūkstotis tika ievainoti.

Nekārtības kopš pagājušās ceturtdienas, kad opozīcijas atbalstītāji ar protesta akcijām sāka pieminēt revolūcijas otro gadadienu, notikušas arī galvaspilsētā Kairā un citviet Ēģiptē.

Tautas neapmierinātība vērsusies galvenokārt pret Ēģiptes prezidentu Muhamedu Mursi un viņa Musulmaņu brālību, kurai tiek pārmesta varas monopolizēšana un nespēja īstenot reformas pēc revolūcijas Ēģiptē.