Tūristu skaits pasaulē pērn pirmo reizi pārsniedzis vienu miljardu

Tūristu skaits pasaulē pērn pirmo reizi pārsniedzis vienu miljardu, Āzijas un Klusā okeāna reģionam uzrādot vislielāko ārvalstu viesu skaita pieaugumu, otrdien paziņoja ANO Pasaules tūrisma organizācija.

Tūristu skaits pasaulē 2012.gadā veidoja 1,035 miljardus, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada, norāda organizācija.

"2012.gadā bija vērojama pastāvīga ekonomiskā nestabilitāte visā pasaulē, jo sevišķi eirozonā. Neskatoties uz to, starptautiskais tūrisms spēja saglabāt uzņemto kursu," sacīja organizācijas ģenerālsekretārs Talebs Rifai.

Organizācija prognozē, ka tūristu skaits pasaulē turpinās pieaugt arī šogad, taču nedaudz lēnākā tempā 3%-4% apmērā.

Āzijas un Klusā okeāna reģions pērn uzrādījis vislielāko ārvalstu tūristu skaita pieaugumu - par 14 miljoniem jeb 6,5%, tam sasniedzot 233 miljonus.

Tikmēr attīstības ekonomikās kopumā tūristu skaits palielinājies par 4,1%, salīdzinot ar 3,6% izaugsmi attīstītajās valstīs.

Savukārt vienīgais reģions, kas reģistrējis tūristu skaita kritumu, bijis Tuvie Austrumi, kur piedzīvots 2% kritums saistībā ar politisko nestabilitāti tādās tūristu iecienītās vietās kā Ēģiptē un Sīrijā.

Pasaules tūrisma organizācija lēš, ka Āzija un Āfrika šogad uzrādīs visstraujāko tūristu skaita pieaugumu.

Tāpat organizācija prognozē, ka tūristu skaits pasaulē laika periodā no 2010.gada līdz 2020.gadam pieaugs vidēji par 3,8% katru gadu un 2030.gadā sasniegs 1,8 miljardus.

Svarīgākais